Üdvözöljük! Lépjen be, vagy regisztráljon.


Belépés

Elektromos kerékpár fordítva

Cikk mentése a konyvjelzők közé
Cikk nyomtatása
Cikk elküldése levélben
Elektromos kerékpár
Elektromos eszközeinket (telefon, notebook) tölthetjük fel a a kerékpár által megtermelt energiával.

A kerékpározás egyre nagyobb népszerűségnek örvend napjainkban. Sokan a kerékpárokban látják a fejlett nagyvárosok közlekedésének jövőjét. Ennek megfelelően egyre több elektromos kerékpár koncepció jelenik meg. Viszont ezek egyike sem hasonlít Re:energy elektromos kerékpár koncepciójára.

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla számos elektromos kerékpár koncepció jelenik meg mostanában. A Jinsik Kim and Boseung Seo által tervezett Re:energy koncepció viszont ezektől teljesen elétérő elektromos koncepciót választott.
A nemrég bemutatott elektromos kerékpár szintén kinetikus, mozgási energiát hasznosít, de nem a kerékpár meghajtására hasznosítja a megtermelt energiát, hanem elektromos eszközeinket (telefon, notebook) tölthetjük fel a kerékpár által megtermelt energiával.

Elektromos energiát termelő kinetikus kerék

Kerékpározás közben az első kerékben elrejtett generátor egy a kerékbe beépített akkumulátort tölt, amiből később hagyományos konnektoron, vagy USB csatlakozón keresztül tölthetjük például a számítógépünket, vagy a mobiltelefonunkat.
A koncepció rendkívül érdekes és egyedülálló, de kérdéses milyen igény mutatkozhat rá, és mennyi energia tárolására képes a beépített akkumulátor, továbbá mindez mekkora plusz súlyt jelent a kerékpáros számára.

Ön szerint hasznos lenne egy ilyen kerékpár?
Ossza meg velünk véleményét a hozzászólások között!

Minden esetre ha egy tanácsot megfogadnak tőlünk az ötletgazdák, javasoljuk hogy inkább a hátsó kerékben helyezzék el a kinetikus energiatermelő szerkezetet, mert a vélhetően nagyobb súly és oldal légellenállás miatt ott kevesebb problémát okozhat, mint az első kerék helyén.

Utoljára módosítva: 2010. december 11. @ 10:04

Hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás, legyen az Öné az eső!

Szóljon hozzá Ön is!

Nincs szükség regisztrációra!
Egyszerűen csak írja meg hozzászólását és küldje el. Véleménye vagy hozzászólása azonnal megjelenik az oldalon.


Hírarchívum
Kövesd az Aeco-t a Twitteren!
powered by Saurus FREE CMS