Üdvözöljük! Lépjen be, vagy regisztráljon.


Belépés

Ingyen reggeli egy kis kerékpározás fejében

Cikk mentése a konyvjelzők közé
Cikk nyomtatása
Cikk elküldése levélben
Áramfejlesztő kerékpár
Ingyen reggeli jár 10 perc kerékpáros áramfejlesztés fejében egy koppenhágai öko hotelben.

A koppenhágai Crowne Plaza Hotel vendégei ingyen reggelizhetnek a hotel éttermében, ha pár perc áramfejlesztő kerekezéssel hozzájárulnak a hotel energiatermeléséhez.

Áramfejlesztő kerékpározásA hotel előterében elhelyezett kerékpárok használatával a vendégek körülbelül 10-15 perc alatt megtermelhetik az ingyenes reggelihez szükséges 10 Wh áramot. A szükséges mennyiségű kerékpározást elvégző vendég 27 euró értékű kupont kap, amit a hotel éttermében válthat be.
Bár a 10 Wh mennyiségű áramot egy átlagos, 800 W-os kenyérpirító kevesebb mint egy perc alatt elfogyasztja, az ötlet komoly népszerűségnek örvend a vendégek körében. A kerékpárokat használó vendégeket amellett, hogy reggelente egy kis testmozgást is végeznek, örömmel tölti el, hogy némiképp hozzájárulhatnak tartózkodásuk környezeti terhelésének csökkentéséhez.

Crowne Plaza, KoppenhágaKoppenhága nem titkolt célja 2025-re a világ első károsanyag -kibocsájtásmentes fővárosává válni. Ezt a célt olyannyira komolyan gondolják, hogy a városban egymást érik a környezettudatos befektetések. Azon sem lepődhetünk már meg, hogy Koppenhágából rendszeresen érkeznek érdekes hírek, mint az elmúlt év végén bemutatott kinetikus elektromos kerékpár ötlete is.
A szintén tavaly novemberben nyílt Crowne Plaza Hotel sem csak két kerékpárral próbál hozzájárulni a környezet védelméhez. A 366 szobával rendelkező hotel 100%-ban környezetbarát komplexumként hirdeti magát.

Ön szívesen szállna meg környezetbarát hotelben?
Ossza meg velünk véleményét a hozzászólások között!

"A jövő vendégeinek elvárása, hogy a maximális komfortot és luxust élvezve, környezetbarát körülmények között tölthessék el szabadidejüket. Ennek az igénynek engedelmeskedve döntöttünk úgy, hogy egy maximálisan környezetbarát szolgáltatást hozunk létre itt Dániában, odafigyelve a legapróbb részletre is." - mondta Allan L. Agerholm, a szálloda menedzsere

Ennek érdekében a hotel tetején elhelyezett napelemek évente nagyjából 170.000 KWh elektromos áramot termelnek, ami több mint 30 átlagos európai háztartás egész éves villamosenergia fogyasztását lenne képes fedezni. A hotel fűtését pedig hőszivattyúkkal oldották meg. Ezeknek a beruházásoknak köszönhetően a szálloda mintegy 90%-al kevesebb energiát fogyaszt, mint hagyományos társai.

Forrás: ecorazzi
Utoljára módosítva: 2010. december 11. @ 09:38

Hozzászólások:

 • Bea T.

  Nem gaz hogy a szalloda halljaban tekertetik szegeny vendegeket? Smile kicsit eldughattak volna oket.

  Bea T.
  #1 | 2010. július 20. @ 14:22
 • eco

  Pont az a lényeg, hogy ne legyen "ciki" ilyesmit csinálni, és mindenki lássa a jó példát.

  eco
  #2 | 2010. július 20. @ 15:09

Szóljon hozzá Ön is!

Nincs szükség regisztrációra!
Egyszerűen csak írja meg hozzászólását és küldje el. Véleménye vagy hozzászólása azonnal megjelenik az oldalon.


Hírarchívum
Kövesd az Aeco-t a Twitteren!
powered by Saurus FREE CMS