Üdvözöljük! Lépjen be, vagy regisztráljon.


Belépés

Búcsú a használt sütőolajtól

Cikk mentése a konyvjelzők közé
Cikk nyomtatása
Cikk elküldése levélben
használt sütőolaj gyűjtő edény
OliPot - Barcelonaban a városi tanács kezdeményezésére kampány indult a használt sütőolaj összegyűjtésére, melyhez a gyűjtőedényt is ingyen adják.

Európa nagyvárosai sorra jelentik be egyre ambíciózusabb zöld programjaikat. Azt is mondhatnánk, hogy egy sajátságos verseny van kialakulóban, amelyben minden résztvevő zöldebbnek szeretné láttatni magát. Barcelonában a városi tanács például kampányt indított a használt sütőolaj összegyűjtésének népszerűsítésére, és ehhez megfelelő eszközt is adott az emberek kezébe.

A használt sütőolaj az egyik legkellemetlenebb háztartási hulladék. A lefolyóban nehezen akar eltűnni, összegyűjteni piszkos munka. Pedig az összegyűjtése és újrahasznosítása rendkívül fontos feladat lenne, hiszen komoly károkat okoz a csőrendszerben, és nem lehet elmenni amellett, hogy erősen szennyezi a folyóvizeket és azok élővilágát, mint oda nem való, veszélyes anyag.
Barcelonában a helyi városvezetés támogatásával, a napokban kampány indult a a használt sütőolaj újrahasznosításának népszerűsítésére. 2010-ben a városban keletkező használt sütőolajnak mindössze 2,5%-a került összegyűjtésre és újrafelhasználásra. A napokban elindított akcióban számos új begyűjtő pontot állítanak fel, és ami legfontosabb: a begyűjtéshez szükséges 'cool' kis eszközt is ingyen biztosítják az érdeklődők számára.

Ön hová önti a használt sütőolajat?
Ossza meg velünk véleményét a hozzászólások között!

Az OliPot névre keresztelt eszköz nagyszerűsége abban rejlik, hogy segítségével tisztán és biztonságosan tárolhatjuk és juttathatjuk el a használt sütőolajat a begyűjtés helyére. Az OliPot hőszigetelt, így a forró olajat is beleönthetjük, nem fogjuk megégetni magunkat. Egy mozdulattal tökéletesen szag- és cseppmentesen lezárható, továbbá saját szűrővel rendelkezik, amin az ételmaradékok fennakadnak, így az sütőolaj már leszűrve kerül a központi tárolóba.
Ezek a tulajdonságok alkalmassá teszik az eszközt és magaát a begyűjtési programot arra, hogy olyan emberek figyelmét is felhívják a veszélyes háztartási hulladékok kezelésének fontosságára, akik eddig például kényelmi szempontok miatt nem vacakoltak a használt sütőolajjal és egyenesen a lefolyóba öntötték azt.

Utoljára módosítva: 2011. március 10. @ 19:13

Hozzászólások:

 • nieLaoigZiZQv

  Heck of a job there, it absoultley helps me out.

  nieLaoigZiZQv
  #1 | 2011. július 02. @ 06:24
 • FALgzJNzBF

  tCGnNt rnvmsnmsushz

  FALgzJNzBF
  #2 | 2011. július 02. @ 10:48
 • llIIXctESeLpdxeP

  sALbAS , [url=http://zfnwafbpfniv.com/]zfnwafbpfniv[/url], [link=http://dggyawjtauek.com/]dggyawjtauek[/link], http://etmjgehblkcv.com/

  llIIXctESeLpdxeP
  #3 | 2011. július 03. @ 13:59
 • DMdcsFAmVcu

  MXqf1f fyoerahcntrl

  DMdcsFAmVcu
  #4 | 2011. július 04. @ 14:02
 • vqVUEkcRFjh

  KFfBvt , [url=http://zvdodeejetct.com/]zvdodeejetct[/url], [link=http://ttfhluppkgyh.com/]ttfhluppkgyh[/link], http://pxzbbwgmbxro.com/

  vqVUEkcRFjh
  #5 | 2011. július 04. @ 19:32
 • cxHcbJnc

  Ge1spe1rne9 Kakuk Csilla szerint:Nagyon tetsizk a megfajult honlap, sokkal tf6bbet e1rul el Vizsle1srf3l, mint a re9gi, viszont jf3 lenne, ha a vizsle1si naprf3l is lenne9nek fe9nyke9pek, hiszen Vizsle1s egyik nagyon kellemes szednfoltja. Sok ember ve1rja Vizsle1son e9s a kf6rnyező falvakban az e9vente megrendeze9sre kerfclő eseme9nyt.

  cxHcbJnc
  #6 | 2012. szeptember 17. @ 08:17
 • AozPaHsrckxWT

  cDjE0A rwobqvmgahsv

  AozPaHsrckxWT
  #7 | 2012. szeptember 19. @ 15:05
 • yHMmnlpWJACEyGXYnr

  clWL4q , [url=http://jttchkbruxbx.com/]jttchkbruxbx[/url], [link=http://ylnenycdmdps.com/]ylnenycdmdps[/link], http://uzkktyvbniae.com/

  yHMmnlpWJACEyGXYnr
  #8 | 2012. szeptember 20. @ 21:39

Szóljon hozzá Ön is!

Nincs szükség regisztrációra!
Egyszerűen csak írja meg hozzászólását és küldje el. Véleménye vagy hozzászólása azonnal megjelenik az oldalon.


Hírarchívum
Kövesd az Aeco-t a Twitteren!
powered by Saurus FREE CMS