Üdvözöljük! Lépjen be, vagy regisztráljon.


Belépés

Soros György már a zöld technológiába fektet

Cikk mentése a konyvjelzők közé
Cikk nyomtatása
Cikk elküldése levélben
Pénz
Soros György 1 milliárd zöldhasút költ zöld technológiákra a globális felmelegedés elleni harc jegyében.

Soros György a magyar származású milliárdos pénzember akinek vagyonát legutóbb 13 milliárd dollárra becsülték, az elmúlt év végén tett vállalása szerint 1 milliárd dollár értékben szándékozik zöld technológiai cégekbe fektetni. Soros terveiről és a szándékai szerint elindítandó fordulatról, a tavaly év végi koppenhágai konferencia előtt számolt be.

Soros GyörgySoros György hazánkban változó megítélésnek örvend. A legutóbb akkor hallhattunk róla, amikor az általa alapított befektetési csoport 2008 októberében néhány nagyszabású ügylet segítségével jelentősen meggyengítette az OTP árfolyamát. Ennek a pénzügyi manővernek a nyomán a PSZÁF nemrégiben történetének legnagyobb, közel félmilliárd forintos bírságot rótt ki az üzletember befektetési cégére.

Az elmúlt év végén tett kijelentése szerint Soros most 1 milliárd dollár értékben kíván zöld technológiai befektetéseket tenni. Továbbá vállalást tett arra, hogy 10 éven keresztül évi 10 millió dollárral támogat egy politikai tanácsadócéget, amely célja a politikai döntések támogatása a globális felmelegedés elleni harc jegyében, számolt be elképzeléseiről a Cnet. A befektetésre szánt összeg óriási, de vagyonához mérten is jelentős, ami alátámaszthatja az üzletember látszólagos elkötelezettségét.

Ön mit gondol Soros György zöld terveiről? Csak a profitot remél, vagy talán valós az elkötelezettsége?
Ossza meg velünk véleményét a hozzászólások között! Nincs regisztráció!

Soros szerint: "A globális felmelegedés politikai probléma." Minden bizonnyal ezért áldoz a politikusok meggyőzésére is jelentős összegeket.

A beszámolók csak csekély információval szolgálnak arról, hogy pontosan milyen típusú befektetésekre készül Soros György, de bevallása szerint kizárólag olyan cégek és technológiák jöhetnek szóba, melyek amellett, hogy jövedelmezőek valódi eredményekkel szolgálnak az éghajlatváltozás problémájának megoldására.
A milliárdos befektetési elképzelései mellett hangot adott annak a meglátásának is, hogy a zöld technológia fejlesztése lehet az út a globális válságból való kilábalásban is.

Nincs kétségünk afelől, hogy Soros György számára igen fontos tényező a jövedelmezőség, de bármilyen szándék is álljon a befektetései mögött, ha hajlandó ilyen jelentős összeget szánni egy technológiai szegmens támogatására, akkor abban lehet valami. Reméljük példája ragadós lesz, és a zöld technológiák iránti befektetői érdeklődés töretlenül növekszik tovább.

Utoljára módosítva: 2010. december 10. @ 16:30

Hozzászólások:

 • yvcIHVtq

  Good job making it aeppar easy.

  yvcIHVtq
  #1 | 2011. december 27. @ 19:51
 • mYwZXEYN

  EuWGVd sglonglwdpxo

  mYwZXEYN
  #2 | 2011. december 28. @ 11:53
 • UIOgCIEsczNnw

  t1U742 , [url=http://kehlcfqsgcrg.com/]kehlcfqsgcrg[/url], [link=http://zqstsilazjpd.com/]zqstsilazjpd[/link], http://copljgpinxcp.com/

  UIOgCIEsczNnw
  #3 | 2011. december 28. @ 16:19
 • tnvSrMKjnaZkTgL

  CX3aGd , [url=http://scrsenwjqldi.com/]scrsenwjqldi[/url], [link=http://boagooigxzey.com/]boagooigxzey[/link], http://mhjtizukdupa.com/

  tnvSrMKjnaZkTgL
  #4 | 2011. december 30. @ 19:37
 • valeri anna

  Ide is fektethetne, ebbe az oldalba!SmileRemek munka

  valeri anna
  #5 | 2012. március 12. @ 13:12

Szóljon hozzá Ön is!

Nincs szükség regisztrációra!
Egyszerűen csak írja meg hozzászólását és küldje el. Véleménye vagy hozzászólása azonnal megjelenik az oldalon.


Hírarchívum
Kövesd az Aeco-t a Twitteren!
powered by Saurus FREE CMS